12 d’abril, 2010

Canvi de caràcter

Balears està neguitosa. Després de tot el noticiari polític que ens ha envoltat en aquestes darreres setmanes, no és estrany: La corrupció ens ha envaït en la més pura intimitat.

En una visita fugaç a Palma, vaig passar per ca’n Matas al carrer de Sant Feliu. No vaig ser l’única persona d’aturar-se per mirar cap amunt. “És aquesta?”, em va demanar un home. Doncs sí, unes 15 persones en menys de 2 minuts varen fer exactament el mateix gest: Una mirada a l’aire, per constatar que era el “palacete” que sortia per la tele, i després, molt ràpidament, baixaven la mirada al terra i negaven amb el cap. Un gest de desafecció profunda, de disgust, de frustració, en definitiva, de decepció.

La societat balear té dubtes. Fins ara no hem estat mai capaços de distingir els polítics, els hem posat sempre dins d’un mateix sac: “Tots són iguals”. Però és hora d’aparcar els dubtes i deixar d’acotar el cap davant les decepcions i les frustracions polítiques. Com a societat, no hem de continuar amb aquesta visió negativa. No pensem que “el que passi d’ara en endavant és igual, així mateix..., tots són iguals”. Els balears hem de demostrar més que mai que no estam conformes amb la manera de fer les coses de certs polítics i hem de ser els primers que els hem de demanar un rendiment de comptes. Quin millor moment per a la mobilització que aquest, ara. La política és construïda pel poble i per servir el poble, i tots hem de fer que la política democràtica guanyi sobre la tirania de cartera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada